مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برنامه ترویجی بسته دانشی مدیریت تولید خربزه منطقه سیستان با مشارکت مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی سیستان ، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای زابل و زهک و پژوهشگر مروج ارشد ملی با هدف انتقال آخرین یافتههای تحقیقاتی و افزایش ضریب نفوذ دانش بهرهبرداران، افزایش بهره وری در مصرف آب ،افزایش عملکرد در واحد سطح، پایداری تولید و افزایش سطح درآمد کشاورزان در شهرستانهای زابل و زهک اجرا شد.
بهزاد شهرکی گفت منطقه سیستان با توجه به شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی بعنوان یکی از قطب های تولید محصولات جالیزی سالم در کشور به شمار می رود، لیکن عواملی از جمله خشکسالیهای پی در پی، عدم آگاهی و شناخت کشاورزان در استفاده از روشهای نوین تولید و مدیریت جالیز باعث ایجاد محدودیتهایی در تولید این منطقه شده است.
وی افزود: این طرح براساس الگوهای تحقیقی – ترویجی با انجام تیمارهای مختلف بصورت علمی و عملی اجرا شد و کشاورزان در جریان برنامه های متنوع ترویجی از جمله : کارگاه های آموزشی، روز مزرعه و انتقال یافته ها از نزدیک شاهد انجام این برنامه ها بودند که این امر نقش بسزایی در یادگیری و افزایش آموخته های بهره برداران داشته است.
شهرکی تصریح کرد :محصولات جالیزی تولید شده در حوزه سیستان بدلیل عدم استفاده از سموم شیمیایی و همچنین مصرف بسیار پایین کود شیمیایی در دسته محصولات سالم قرار گرفته و از لحاظ بازار پسندی و بهداشت سلامت دارای ارزش بالایی میباشد.